Etusivu

Tervetuloa Asikkala-Oppaat ry:n kotisivuille!

Asikkala-Oppaat perustettiin v. 1988. Yhdistyksemme on Suomen Opasliitto ry:n jäsen. Meitä on yksitoista auktorisoitua opasta ja tunnuksena rintapielessä Guide-merkki. Parhaiten perehdyt seutuumme meidän matkassamme; olemme historian ja ajan tulkkeja.

asikkala-oppaat

Asikkala on tunnettu luonnonkauneudesta, puhtaista vesistä ja erityisen selkeistä viime jääkauden jättämistä jäljistä. Miksi luulisit Kustaa Vaasan kiinnostuneen vesistörikkaasta Asikkalasta jo 1500-luvulla? Tai mitä Kustaa III päättikään yövyttyään Asikkalan Anianpellossa kesäkuussa 1775? Aleksanteri II aloitteesta Asikkalaan rakennettiin kaksi kanavaa ja vilkas vesiliikenne alkoi. Vääksyn idyllinen kanava on houkutellut kuuluisia kesävieraita asettumaan seudulle ja kanavan vetovoima tenhoaa edelleen. Tiesitkö, että Vääksyn kanavalta alkaa Suomen kaunein tiestö?

Pääset eläytymään upean mahtipitäjämme mielenkiintoiseen historiaan kuin nykypäivänkin menoon monimuotoisilla retkillämme. Tutustu ryhmäretkiimme ja kaikille avoimiin kävelykierroksiimme näillä sivuilla ja ota yhteys suoraan haluamaasi oppaaseen. Retkiä ja kierroksia suunnittelemme mielellämme myös toiveidenne mukaisiksi ja saat halutessasi meiltä lisää käyntikohde-, kahvi- ja lounaspaikkavaihtoehtoja.

Kuntamme on palkittu useasti, tässä jokunen esimerkki:

Suomen kaunein maisematie, v. 2014 kisan järjesti BMW Suomi. Reitti alkaa Vääksystä jatkuen Pulkkilanharjulle ja edelleen pohjoisen suuntaan. Monipuolinen luonto, upeat järvimaisemat.

Kunnan keskustaajama Vääksy sai Pienten Keskustojen palkinnon v. 2015 valtakunnalliselta Elävät Kaupunkikeskustat ry:ltä. Runsas pienyrittäjyys, kulttuurin ja historian näkyminen, monipuoliset tapahtumat, vilkas kanava.

Uusinta uutta on tammikuussa 2018 saatu Suomen liikkuvin kunta -palkinto kunnan pitkäjänteisestä työstä asukkaiden liikunnan ja hyvinvoinnin edistämiseksi.

Juotavan hyvä Etelä-Päijänne, Etelä-Päijänne – parasta Järvi-Suomea! Puhdas vesistö, upea luonto, jääkauden muokkaama maasto. Tervetuloa Asikkalan luonnonparatiisiin!

Jos vielä kerran haluat nauttia upeista vaihtuvista kuvista, niin pääset esitykseen tästä.

Ota opas – koet reilusti enemmän!

Comments are closed.