Kävelykierrokset

Kävelykierroksilla tutustut nähtävyyksiin ja kuulet kiintoisia tarinoita ja taustoja ammattitaitoisten oppaiden kertomana.

Iloksemme voimme ilmoittaa, että kesälle 2019 olemme järjestäneet kaikille avoimia kävelykierroksia viikottain! Teemat ja paikat vaihtelevat, joten voit valita mielenkiintoisimmat kierrokset juuri sinulle, tai osallistua vaikka kaikille!

 

Kierroksille, jotka ovat kaikille avoimia ei tarvitse ilmoittautua ennakkoon ja ne toteutuvat, kun on yksikin osallistuja. Hinta on 10 eur/hlö, ellei ao. kierroksen esittelyn yhteydessä toisin mainita. Alle 12v. lapset maksutta.

Useat kävelykierrokset ovat tilattavissa ryhmille ympäri vuoden. Kierroksen kesto ryhmän toiveen mukainen. Kysy opastusta pienemmällekin ryhmälle. Runsas lumitilanne saattaa talviaikaan hieman muuttaa kierrosten reititystä. Yksityiskohdista voit sopia oppaan kanssa.


Kävelykierros Pulkkilanharjun luontopolulla

Tule mukaan tutustumaan ainutlaatuiseen Pulkkilanharjuun ja Päijänteen kansallispuistoon luontopolulla kävellen ja luonnosta nauttien. Matkan varrella opimme jääkauden muovaamasta maisemasta sekä kuulemme mielenkiintoisia tarinoita Päijänteen rannoilta. Reitti kulkee hyvämaastoista kangaspolkua pitkin kauniissa harju- ja järvimaisemassa. Opastettu kierros alkaa Karisalmen sillan parkkipaikalta ja päättyy samaan paikkaan. Kesto 1,5h.

 

Osoite: Pulkkilantie 955/Karisalmi, 17200 Vääksy.
Säänmukainen varustus ja kävelyyn sopivat kengät.
Tilauksesta saatavilla ympäri vuoden, min. 5 hlöä.

Opas: Heidi Painilainen


Kävelykierros Norrlinin puistossa ja Vääksyn kanavalla

Neiti Aino Siviä Norrlin opastaa Vääksyssä Norrlinin puistossa ja kanavan vaiheilla. Lähtö Asikkalantieltä vanhasta Vääksystä Norrlinin puiston yläportilta.
Kesto 2h

Tervetuloa iltakävelylle!

Opas: Heidi Rask


Vääksyn kanavan ja Vääksynjoen tuntumassa opastettu kävelykierros

Lähde kävelylle oppaan kanssa Vääksyn kanavan ja Vääksynjoen idylliseen lähimaastoon. Kuljemme mm. vesimyllymuseon padolla, Norrlinin puistossa, kanavan sululla ja Toivo Kärki –lavalla. Reitillä on portaita, puusiltoja ja metsäpolkuja; hyvät jalkineet ja säänmukainen varustus tarpeen.

Kierros alkaa Meijeritie 1, ylemmältä parkkipaikalta ja päättyy samaan paikkaan. Kesto 1,5 h.

Opas: Leena Lehtinen


Asikkalan vuosisatoja vanhalla haustausmaalla kävely oppaan kanssa

siunauskappeli_350Kuulet värikkäitä henkilöhistorioita, hautauksen historiaa ja asioita useilta menneiltä vuosisadoilta ja myös nykypäivästä, sillä edelleen haudataan vainajia samalle kirkkomaalle.

Lähtö kierrokselle vanhan kellotapulin luota Asikkalan kirkonkylässä, Kappelintie 20, ja paluu samaan paikkaan. Kesto 1,5 h. Hinta 5€ /hlö.

Opas: Leena Lehtinen


Asikkalan_kirkko_350

Kuva: Heikki J. Heinola

kotiseutumuseoKirkonkylän sydämessäLuhtiaitta260

Katsomme kirkonkylää ja elämää esi-isien silmin. Tutustumme miljoonan tiilen kirkkoon, joka valmistui v. 1880. Kirkon lähellä oleva kruunun viljamakasiini rakennettiin jo aiemmin. Lähistön kotiseutumuseo kuljettaa ajatukset 1700-luvulle. Näe vanhat ajokalut, työvälineet sekä hevoskierto ja kuule varhaisista eränkäyntiajoista. Koe aito menneen ajan tuntu!

Kierros alkaa Kirkkotie 42, Asikkalan kirkonkylä, parkkipaikka ja päättyy samaan paikkaan. Kesto 1,5 h. Kierros tilattavissa ympäri vuoden. Kaikenkokoiset ryhmät tervetulleita. Hinta muotoutuu ryhmän koon mukaan. Tiedustelut oppaalta.

Opas: Leena Lehtinen


Kävelykierros Urajärven kartanon maalaisidyllissä

Urajärven kartano<br> Kuva: Juha Toivio, Museovirasto

Urajärven kartano
Kuva: Juha Toivio, Museovirasto

Lähde eläytymään tarinoiden siivin von Heideman -suvun kiehtovaan historiaan alkaen 1600-luvulta. Henkilöhistoriat kietoutuvat Urajärven kylän vanhalta kylätontilta nykyisiin uudistettuihin kartanon rakennuksiin. Menneen ajan tunnelma säilyy edelleen kulkiessamme puiston viehättävää Hugo-herran polkua Urajärven rannalla…

Kierrokseen mahdollisuus sisällyttää tee/kahvihetki kartanoalueen Kahvila Lilly & Hugon tiloissa.

Ryhmän koko enintään 25 henkilöä. Kesto 1,5-2,5 h. Kierros alkaa ja päättyy Kartanontie, 17150 Urajärvi, parkkipaikka. Hinta määräytyy opastuksen pituudesta ja muusta sisällöstä. Pää- ja sivurakennuksen opastus mahdollinen kesäaikaan, osittain myös touko- ja syyskuussa. Tiedustelut oppaalta.

Opas: Leena Lehtinen, Heidi Rask

Comments are closed.