Ajankohtaista

Kesän kävelykierrokset alkavat torstaina 4.6.

Kesä ja viikottaiset kävelykierroksemme lähestyvät! Olemme iloisia voidessamme toteuttaa kierrokset tänäkin vuonna 🤩 Katso päivitetty kävelykierrosesite tästä.

Kuten niin moni muukin, mekin olemme joutuneet tekemään pieniä muutoksia ohjelmaan:

1. Ensimmäinen kierros järjestetään torstaina 4.6.2020

2. Kierroksille pääsee 50 ensimmäistä saapumisjärjestyksessä

3. Kaikki kierrokset järjestetään vain ulkotiloissa ja käytössämme on puheäänenvahvistin (eli oppaan ääni kuuluu kyllä), joten muistetaan turvavälit.

4. Muistathan käsihygienian ja saavut kierrokselle vain terveenä.

5. Maksu MobilePaylla tai käteisellä.

Nyt on hyvä aika tutustua lähikohteisiin! Nähdään kierroksilla! 🌺

P.s. Jos et halua lähteä yleisille kierroksille, mutta kohteet kiinnostavat, voit tilata oppaan pelkästään omalle porukallesi. Laita viestiä info@asikkala-oppaat.fi ja kysy lisää!


Kansainvälinen matkailuoppaiden päivä helmikuussa

Kansainvälistä matkailuoppaiden päivää vietetään vuosittain helmikuun 21. päiväna – tänä vuonna jo 30. kerran! Tällöin matkailuoppaat Suomessa ja ympäri maailmaa järjestävät omilla paikkakunnillaan erilaisia tapahtumia ja tekevät oppaan työtä tunnetuksi.

Päivän kunniaksi Asikkala-Oppaat ry esittäytyy Asikkalan kunnan kirjastolla lauantaina 22.2. klo 12-13.
Luvassa mm. kesän retkien esittelyä, tutustumista paikallisiin oppaisiin ja kilpailu!

Tilaisuus on maksuton.

Lämpimästi tervetuloa!


Kävelykierrokset 2020

Kesän 2020 kävelykierrokset
Kävelykierrokset 2020

Suositut kesän kävelykierrokset ovat taas täällä!

Kesällä 2020 järjestämme kävelykierroksia toukokuusta syyskuuhun joka viikko aina torstaisin klo 17 – 18.30.

Osallistuminen ei vaadi ennakkoilmoittautumista. Kierros toteutuu, jos yksikin osallistuja saapuu paikalle. Kävelykierroksen hinta on 10€/hlö, alle 15v ilmaiseksi. Poikkeuksena iltakävelyt Asikkalan hautausmaalla 5€/hlö.

Yhteistyössä Asikkalan kunnan kanssa voimme tarjota osan kierroksista ilmaiseksi! Bongaa esitteestä tähdellä merkityt kierrokset, jotka Asikkalan kunta tarjoaa.

Tutustu tästä kesän 2020 kävelykierroksiin.


Uutuusretket 2020

Vuodelle 2020 suunnittelemme parhaillaan uusia retkiä ja elämyksiä! Luvassa on mm. uutuksia kesäkaudelle:

Puistojen ja puutarhojen lumoissa

Kolmen upean puiston kierros päiväretkenä. Pienen ryhmän (n. 20 hlöä) mahdollisuus vierailla uutuuskohteessamme Kaktuspihalla.


Iloinen retki lapsiperheille

Aarteenetsintää pikkuväelle kotiseutumuseon pihapiirissä ja satujen jännitystä hämärässä riihessä. Vierailu pieneläinhoitolan, jossa kanit, käärmeet, sirkat ja iguaani hämmästyttävät varmasti! Vaihtoehtona Vääksyn kanavan seutu. Kesto n. 2 tuntia.


von Heidemanien jalanjäljissä Urajärvellä ja Heinolassa

Yhteistyössä Heinolan opaskollegojen kanssa laajennetaan Urajärven kartanolta Heinolaan teemakierroksella “Kartanon viimeisten aatelisten von Heidemanien”-tarinalla


Salpausselkä Geopark -retket

Uusia retkiä Salpaussekä Geopark -projektiin liittyen. Mikä on Salpausselkä Geopark?


Kummitukset kiinnostaa

Kummituskierroksia ja syksymmällä kummituskävelyitä Urajärvellä!


Vuoden 2020 teema: ”Elävästi opastaen – Guidning med inlevelse”

Suomen Opasliitto ry valitsee vuosittain teeman, joka tuo esiin opastyön eri aspekteja. Vuoden 2020 teemana on ”Elävästi opastaen – Guidning med inlevelse”. Elävästi opastaen teemaan kuuluvat muun muassa kokemukset, elämykset, trendikkyys ja digitaaliset mahdollisuudet. Näitä hyödynnetään yhä enenevässä määrin opastetuilla kierroksilla.

Monen mielessä matkailuopas on linja-auton mikrofoniin vuosilukuja suoltava henkilö, mutta nykyaikaiseen opastukseen liittyvät vahvasti tarinat, erilaiset elämykset ja kokemukset. Kävelyopastukset ovat nousussa, samoin kuin rooliopastukset. Myös linja-auto-opastuksiin luodaan elävyyttä, vaikkapa murteella ja kertomuksilla. Teemaopastuksilla voidaan vastata matkailun trendeihin. Mm. ruoka-, luonto- ja rikosteemaiset opastetut kierrokset ovat nousseet suosituiksi. Ja vaikka digitaalisuus antaa mahdollisuuksia moneen, on asiantunteva ja paikalla oleva matkailuopas korvaamaton.


Tapahtumakalenteri

Katso mitä muuta Asikkalassa tapahtuu Asikkalan kunnan tapahtumakalenterista.


Asikkala-Oppaat ry valittu Suomen Opasliiton Opasyhdistykseksi 2019

Suomen Opasliitto ry vietti 11.-13.10 syysliittokokoustaan Sastamalassa. Kokouksessa Asikkala-Oppaat ry valittiin Suomen Opasliiton Opasyhdistykseksi 2019.

“Huikean hienolta tuntuu! Upeaa saada valtakunnallinen tunnustus pienehkönä yhdistyksenä”, Asikkala-Oppaat ry:n puheenjohtaja Leena Lehtinen kuvailee ensitunnelmiaan valinnan jälkeen.

Asikkala-Oppaat ry vietti 30-vuotisjuhliaan vuonna 2018. Juhliin olikin paljon syytä, koska juhlavuosi osoittautui käännekohdaksi Asikkala-Oppaiden toiminnassa.

“Saimme vuonna 2018 seitsemän uutta Asikkala-opasta Itä-Hämeen Matkailuyhdistyksen järjestämän opaskoulutuksen kautta, joten meitä on nyt yksitoista opasta” iloitsee Lehtinen.

Asikkala-Oppaiden vuosi on ollut työntäyteinen. Useat tuhannet matkailijat – paikalliset asukkaat mukaan lukien – ovat saaneet tietoa ja viihdyttäviä tarinoita opastuksilla.

“Nykyisten oppaiden ansiosta olemme ensimmäistä kertaa historiassamme pystyneet pitämään viikottaisia kävelykierroksia eri puolilla kuntaa. Pystymme myös takaamaan tasokkaat museokierrokset Urajärven kartanomuseossa, joka on maamme vanhimpia kartanomuseoita” jatkaa Lehtinen.

Kielitaitoiset Asikkala-oppaat ovat päässeet myös kansainvälisiin opastustehtäviin yhteistyössä Asikkalan kunnan kanssa, kun Asikkala toimi isäntänä Douzelage-päivillä. Douzelage on 27 Euroopan kunnan muodostama yhteisö.Comments are closed.