Ajankohtaista

Asikkala-oppaiden lahjakortti nyt saatavilla

Nyt voit ostaa lahjakortin Asikkala-oppaiden kävelykierroksille. Yhden lahjakortin hinta on 10€ ja sillä voi osallistua vapaavalintaiselle kävelykierrokselle kesällä 2022. Tästäpä elämyksellinen ja kestävä joululahjaidea!

Laita viestiä info@asikkala-oppaat.fi ja saat lahjakorttisi PDF-muodossa sähköpostiisi tai vaihtoehtoisesti voit noutaa omasi Vanhasta Vääksystä.

Asikkala-Oppaat ry on virallinen Salpausselkä Geopark -yhteistyökumppani

Salpausselät ovat Suomen kansainvälisesti tunnetuinta geologista luonnonperintöä, ja niiden tarinan kertova Salpausselkä Geopark on ehdolla UNESCO Global Geopark -kohteeksi.

Paikallisten yritysten ja muiden toimijoiden kanssa tehtävä yhteistyö on olennainen osa UNESCO Global Geopark -verkostoon ehdolla olevan Salpausselkä Geoparkin toimintaa. Kestävän matkailun periaatteisiin ja kestävän kehityksen edistämiseen sitoutuneet yritykset ja yhteisöt voivat hakea Salpausselkä Geopark -yhteistyökumppaneiksi.

Asikkala-Oppaat ry on pitkään ollut mukana Salpausselkä Geopark -projektissa ja moni oppaistamme on perehtynyt Salpausselkä Geoparkin kohteisiin ja geologiaan sekä kertoo maisemamme syntytarinaa opastuksillaan. Lokakuussa 2021 yhdistyksemme liittyi virallisesti Salpausselkä Geopark -yhteistyökumppanien verkostoon.

Lue lisää Salpausselkä Geoparkista


Kesän 2021 kävelykierrokset

Kesän 2021 kävelykierrokset on nyt julkaistu! Järjestämme kaikille avoimia kävelykierroksia toukokuun alusta syyskuun loppuun aina torstaisin klo 17-18.30. Katso kaikki kierrokset ja lisätiedot täältä.


Asikkala-Oppaat ry valittu Suomen Opasliiton Opasyhdistykseksi 2019

Suomen Opasliitto ry vietti 11.-13.10 syysliittokokoustaan Sastamalassa. Kokouksessa Asikkala-Oppaat ry valittiin Suomen Opasliiton Opasyhdistykseksi 2019.

“Huikean hienolta tuntuu! Upeaa saada valtakunnallinen tunnustus pienehkönä yhdistyksenä”, Asikkala-Oppaat ry:n puheenjohtaja Leena Lehtinen kuvailee ensitunnelmiaan valinnan jälkeen.

Asikkala-Oppaat ry vietti 30-vuotisjuhliaan vuonna 2018. Juhliin olikin paljon syytä, koska juhlavuosi osoittautui käännekohdaksi Asikkala-Oppaiden toiminnassa.

“Saimme vuonna 2018 seitsemän uutta Asikkala-opasta Itä-Hämeen Matkailuyhdistyksen järjestämän opaskoulutuksen kautta, joten meitä on nyt yksitoista opasta” iloitsee Lehtinen.

Asikkala-Oppaiden vuosi on ollut työntäyteinen. Useat tuhannet matkailijat – paikalliset asukkaat mukaan lukien – ovat saaneet tietoa ja viihdyttäviä tarinoita opastuksilla.

“Nykyisten oppaiden ansiosta olemme ensimmäistä kertaa historiassamme pystyneet pitämään viikottaisia kävelykierroksia eri puolilla kuntaa. Pystymme myös takaamaan tasokkaat museokierrokset Urajärven kartanomuseossa, joka on maamme vanhimpia kartanomuseoita” jatkaa Lehtinen.

Kielitaitoiset Asikkala-oppaat ovat päässeet myös kansainvälisiin opastustehtäviin yhteistyössä Asikkalan kunnan kanssa, kun Asikkala toimi isäntänä Douzelage-päivillä. Douzelage on 27 Euroopan kunnan muodostama yhteisö.Comments are closed.