Kävelykierrokset

Nähtävyyksiä, tarinoita ja taustoja

Kävelykierroksilla tutustut paikallisiin nähtävyyksiin ja kuulet kiintoisia tarinoita ja taustoja ammattitaitoisten oppaiden kertomana.

Kesällä 2022 järjestämme kaikille avoimia kävelykierroksia viikottain! Teemat ja paikat vaihtelevat, joten voit valita mielenkiintoisimmat kierrokset juuri sinulle, tai osallistua vaikka kaikille!

Kesäkierroksia järjestetään Asikkalassa, Heinolassa ja Padasjoella.

Ryhmä Vääksyn kanavalla kesäisenä päivänä. Elbatar-laiva saapuu kanavaan.
Kävelykierrokset 2022

Kävelykierrokset 2022

Tervetuloa kesän 2022 kävelykierroksille Asikkalaan!

Järjestämme kävelykierroksia toukokuun alusta syyskuun alkuun viikottain Asikkalassa, Heinolassa ja Padasjoella.

Osallistuminen ei vaadi ennakkoilmoittautumista. Kierros toteutuu, jos yksikin osallistuja saapuu paikalle. Kävelykierroksen hinta on 10€/hlö, alle 12v ilmaiseksi aikuisen seurassa.

Voit ostaa liput etukäteen: https://fi.doerz.com/asikkalaoppaat

Lämpimästi tervetuloa kesäkierroksillemme!

Useat kävelykierrokset ovat tilattavissa ryhmille ympäri vuoden. Kierroksen kesto 30 min – 1,5 h tai ryhmän toiveen mukainen. Ryhmän minimikoko on 10 hlö, mutta kysy opastusta pienemmällekin ryhmälle. Runsas lumitilanne saattaa talviaikaan hieman muuttaa kierrosten reititystä. Yksityiskohdista voit sopia oppaan kanssa.

Kävelykierros Vääksyn kanavan miljöössä

Lähde kulkemaan oppaan seurassa Vääksyn kanavan idylliseen maisemaan.

Matkan varrella opas kertoo mm. kanavan rakentamisesta ja kuulet tarinoita herrasväen kesänvietosta Vääksyssä, vanhasta myllykylästä sekä Kanavaniemen kulttuurihistoriasta. Entäpä miten tontut tai ankeriaat liittyvät Vääksynjoen elämään?

Ryhmän toiveen mukaan kulku suuntautuu joko Wanhan Vääksyn raitille tai Norrlinin puistoon. Kierroksen lähtö- ja päätepiste sovittavissa oppaan kanssa.

Tervetuloa Vääksyn sydämeen!

Kesto 1,5h

10€/henkilö, (min. 10hlö), saatavilla ympäri vuoden.

Opaat Heidi Rask, Tanja Uusitalo, Heidi Painilainen ja Leena Lehtinen 


Kävelykierros Norrlinin puistossa ja Vääksyn kanavalla
Neiti Aino Siviä Norrlin Norrlinin puiston portilla

Neiti Aino Siviä Norrlin rooliopastaa Vääksyssä nimikkopuistossaan ja Vääksyn kanavalla. Oppaan johdolla palataan aikaan 1800-luvun lopun ja 1900-luvun Vääksyyn ja sen huvilaelämään. Tuon ajan kulttuurivaikuttajista täällä viettivät kesiään Järnefeltin perhe ja Juhani Aho. Tiedemaailmaa tuolloin edustivat professorit Norrlin, Lang ja Komppa sekä Danielson-Kalmari. 

Muistelemme Kanavaniemen aikaa alueen huvikeskusena ja konserttienpitopaikkana. Tutkimme Vääksynjoen vaiheita ja ankeriasarkkua sekä Lauri Rapalan patsasta. Lopuksi selvitämme kanavan sulun toimintaa ja aistimme nykyistä kahvilaelämää sulkujen luona.

Kierros alkaa Norrlinin puiston yläportilta Asikkalantieltä ja päättyy Vääksyn kanavan sululle. Tervetuloa iltakävelylle!

Kesto 1,5h

10€/henkilö

Opas Heidi Rask 


Kävelykierros Pulkkilanharjun luontopolulla Päijänteen kansallispuistossa
Pulkkilanharju Päijänteen kansallispuistossa

Tule mukaan tutustumaan ainutlaatuiseen Pulkkilanharjuun ja Päijänteen kansallispuistoon luontopolulla kävellen ja luonnosta nauttien.

Matkan varrella opimme jääkauden muovaamasta maisemasta sekä kuulemme mielenkiintoisia tarinoita Päijänteen rannoilta.

Reitti kulkee hyvämaastoista kangaspolkua pitkin kauniissa harju- ja järvimaisemassa. Opastettu kierros alkaa Karisalmen sillan parkkipaikalta ja päättyy samaan paikkaan.

Kesto 1,5h.

Osoite: Pulkkilantie 955/Karisalmi, 17200 Vääksy.

Säänmukainen varustus ja kävelyyn sopivat kengät.

10€ /hlö (min. 10hlö), saatavilla ympäri vuoden

Opas: Heidi Painilainen


Kävelykierros Urajärven kartanon maalaisidyllissä

Lähde eläytymään tarinoiden siivin von Heideman -suvun kiehtovaan historiaan alkaen 1600-luvulta. Henkilöhistoriat kietoutuvat Urajärven kylän vanhalta kylätontilta nykyisiin entisöityihin kartanon rakennuksiin. Menneen ajan tunnelma säilyy edelleen kulkiessamme puiston viehättävää Hugo-herran polkua Urajärven rannalla. Polulla varrella kohtaamme mm. lahdella kelluvan tekojoutsenen, vanhan suihkulähteenpaikan ja Valhallan.

Kierrokseen mahdollisuus sisällyttää tee/kahvihetki kartanoalueen Kahvila Lilly & Hugon tiloissa.

Kesto 1,5 – 2,5 h.

Osoite: Kartanontie 77, 17150 Urajärvi

Hinta määräytyy opastuksen pituudesta ja muusta sisällöstä. Pää- ja sivurakennuksen opastus mahdollinen toukokuusta syyskuuhun.

Oppaat: Heidi Rask, Leena Lehtinen, Heidi Painilainen


Kävely Asikkalan vuosisatoja vanhalla hautausmaalla
Opas Leena Lehtinen Asikkalan hautausmaalla. Taustalla siunauskappeli

Kuulet värikkäitä henkilöhistorioita, hautauksen historiaa ja asioita useilta menneiltä vuosisadoilta ja myös nykypäivästä, sillä edelleen haudataan vainajia samalle kirkkomaalle.

Lähtö kierrokselle vanhan kellotapulin luota Asikkalan kirkonkylässä, Kappelintie 20, ja paluu samaan paikkaan.

Kesto 1,5 h. Hinta 5€ /hlö.

Opas: Leena Lehtinen


Kirkonkylän sydämessä
Asikkalan miljoonan tiilen kirkko auringossa

Katsomme kirkonkylää ja elämää esi-isien silmin. Tutustumme miljoonan tiilen kirkkoon, joka valmistui v. 1880. Kirkon lähellä oleva kruunun viljamakasiini rakennettiin jo aiemmin.

Lähistön kotiseutumuseo kuljettaa ajatukset 1700-luvulle. Näe vanhat ajokalut, työvälineet sekä hevoskierto ja kuule varhaisista eränkäyntiajoista. Koe aito menneen ajan tuntu!

Kierros alkaa parkkipaikalta osoitteesta Kirkkotie 42, Asikkalan kirkonkylä, ja päättyy samaan paikkaan.

Kesto 1,5 h. Kierros tilattavissa ympäri vuoden. Kaikenkokoiset ryhmät tervetulleita. Hinta muotoutuu ryhmän koon mukaan.

Opas: Leena Lehtinen

Comments are closed.