Jääkauden jäljillä Asikkalassa

Tervetuloa jääkausimatkalle!

Vääksynjoen varrella

Aloitamme kierroksen Salpausselkä II:n päältä, maisemahotelli Tallukasta. Salpausselät ovat ehdolla Unesco Global Geopark -kohteiksi, erinomaisena esimerkkinä jääkauden vaikutuksesta maisemaan. Vierailemme hotellin vieressä olevassa näkötornissa, josta avautuu huikeat näköalat sekä Vesijärvelle että Päijänteelle.

Aamukahvin jälkeen jatkamme Vääksyn kanavalle ja jokipuistoon kävelykierrokselle, jolla opas kertoo Vääksyn ja paikallisten järvien historiasta. Alueella myös vapaa-ajan kalastusmuseo, panimo, käsityöläisten verstaita ja kahviloita.

Siirrymme Pulkkilanharjulle, yhdelle Suomen kauneimmalle harjulle, Suomen kauneinta maisemareittiä pitkin. Matkalla Pulkkilanharjulle ajamme Syrjäntaan suppa-alueen halki.

Pulkkilanharjulla kuljemme oppaan johdolla hyvämaastoista kangaspolkua pitkin kauniissa harju- ja järvimaisemassa ja teemme kierroksen Karisalmen sillan ympäristössä. Kävelyn aikana kuulemme alueen luonnosta ja jääkauden muovaamasta maisemasta sekä Päijänteen kansallispuistosta.

Lounas nautitaan Päijänteen rantamaisemissa Lehmonkärjessä, jossa sijaitsee myös Päijänteen kansallispuiston opastuspiste.

Ehdotettu matkaohjelma

9 – 10        Aamukahvit Tallukassa 

10 – 11 Vääksyn Kanava ja Vääksynjoki 

11 – 11.30  Matka Pulkkilanharjulle maisemareittiä pitkin

11.30 – 12.30  Kävely ja kuvaustauko Pulkkilanharjulla

13 – 14    Lounas Lehmonkärjessä

Kesto: n. 5 tuntia

Varustus: säänmukainen pukeutuminen ja kävelyyn sopivat kengät

Comments are closed.